Masiškiausia šienapjūtė

Lietuvos rekordas: Masiškiausia šienapjūtė – 31 šienpjovys tuo pačiu metu šienavo tą pačią pievą 2022 m. rugpjūčio 6 d. Rupkalvių kaime (Šilutės r.) vykusiame Nacionaliniame šienpjovių čempionate.

„Masiškiausios šienapjūtės būdavo tais laikais, kai mūsų proseneliams vienintelis pagalbininkas būdavo dalgis. Į pievos šienavimą susirinkdavo visas kaimas, tai buvo bendras darbas, bendra atsakomybė. Visgi, tuo metu niekam į galvą neatėjo tokių rekordų fiksuoti, juk jiems tai buvo kasdienė veikla. Tad šio rekordo fiksavimas – savotiška duoklė mūsų protėviams“,- sumanymą siekti rekordo ,,Rekordų akademijai“  pakomentavo šienpjovių čempionatą organizuojančio Baltijos aplinkos forumo vadovas, gamtininkas Žymantas Morkvėnas. 
Su dalgiais į Rupkalvių kaimą Šilutės rajone sugužėjo 47 pjovėjai iš Plungės, Klaipėdos, Kauno, Alytaus, Šiaulių, Vilniaus, Druskininkų, Biržų ir Šilutės rajonų. Jie varžėsi dėl metų šienpjovės ir metų šienpjovio titulų.

Lietuvos rekordas: Masiškiausia šienapjūtė

Metų šienpjovės titulą rugpjūčio 6 d. vykusiame čempionate pelnė karo pabėgėlė iš Ukrainos Jekaterina Jevkova, o metų šienpjoviu antrąkart tapo šilutiškis Kozmas Auškalnis. Jis pernai vykusiame čempionate jau yra pasiekęs Lietuvos rekordą, kuris įtrauktas į neseniai išleistą knygą „Įdomiausi Lietuvos rekordai“.

 

Dailiojo šienavimo varžybose teisėjų simpatijas pelnė Liudvikas Kaunas. Šios rungties tikslas buvo per paskirtą laiką kuo gražiau apšienauti plotą ir jame esančias penkias kliūtis, kurių keturios buvo matomos, o penktoji – paslėpta. L. Kaunas itin kruopščiai apšienavo visas kliūtis, nesužalojo net ir organizatorių paliktos „paukščių lizdelio“ imitacijos – žolėje paslėptų trijų kiaušinių. Apdovanoti jauniausiasis šienpjovys 19 metų Lukas Kavaliauskas ir vyriausiasis Alfonsas Maniokas 80 metų. Specialų titulą „Stilius ir mada“ pelnė Ignas Radžvilas.

Masiškiausios šienapjūtės rekordas
Šienpjoviai, Lietuvos rekordas
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas