Daugiausia smėlio tortų

Lietuvos rekordas: Daugiausia smėlio tortų – 1987 – pagal lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ sumanymą pagamino Klaipėdos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo bendruomenė 2022 m. birželio 22 d., sveikindama Klaipėdos miestą 770-ojo jubiliejaus proga. Smėlio tortai papuošti natūraliomis medžiagomis: gėlytėmis, akmenėliais, smilgomis, kriauklėmis. Tuo, ką gražaus galima atrasti gamtoje.

Mintis kūrybiškai ir netradiciškai pasveikinti mylimą miestą kilo Klaipėdos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ mokytojoms Jolantai Gricevičienei, Jolantai Jucienei bei direktorei Aušrai Zarambienei. Prie sumanymo prisijungė Klaipėdos lopšelių-darželių „Pagrandukas“, „Želmenėlis“, „Pušaitė“, „Giliukas“, „Čiauškutė“, „Bangelė“, „Gintarėlis“, „Ąžuoliukas“ bendruomenės, kurios gimtadienio smėlio tortus „kepė“ prie jūros, Klaipėdos Girulių paplūdimyje. Per valandą pajūryje atsirado 1113 smėlio tortų! Klaipėdos lopšeliai-darželiai: „Volungėlė“, „Švyturėlis“, „Versmė“, „Obelėlė“, „Ąžuoliukas“ bei Pasvalio raj. Vaškų gimnazijos Tetirvinų skyriaus, Mažeikių lopšelio-darželio „Gintarėlis“ ir kitos bendruomenės, negalėjusios atvykti prie jūros, gimtadienio smėlio tortus „kepė“ savo įstaigų smėlio dėžėse. Ugdymo įstaigų kiemuose iškilo 874 smėlio tortai. Viso vos per valandą „iškepti“ 1987 smėlio tortai.

Lietuvos rekordas: Smelio tortai

Klaipėdos Girulių paplūdimyje siekti rekordo susirinko apie 200 ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų vaikų, kuriuos pasitiko nuotaikingą atmosferą kuriantys klounai, kviesdami vaikus švęsti Klaipėdos 770-ąjį jubiliejų. O koks gimtadienis be tortų?.. Ne tik vaikai kibo į darbus ir ,,kepė” smėlio tortus, bet ir močiutės, tėveliai bei kiti renginio dalyviai. Smėlio tortus puošė gamtine medžiaga: akmenukais, surinktais čia pat prie jūros, kriauklytėmis, kankorėžiais, pievos augalėliais. 

Lietuvos rekordas: daugiausia smėlio tortų
Didžiausias iššūkis vaikams buvo pastatyti tvirtus smėlio tortus. Senelių, tėvelių ir mokytojų pagalba teko nešti jūros vandenį smėliui sudrėkinti. Taip pat didelis iššūkis buvo suskaičiuoti tortus – ne tik pagamintus prie jūros, bet ir ugdymo įstaigų kiemuose. Vaikai džiaugėsi savo kūrybiškais smėlio tortais, aiškinosi tortų receptus, lygino, kas pastatė daugiausiai tortų, kas gražiausius ar didžiausius. 
Kaip ir dera gimtadienyje, dalyviai šoko, dainavo, džiaugėsi gimtadienio dovanomis. Papildomu saldžiu prizu buvo apdovanotas darželis „Pušaitė“ už didžiausią dalyvių skaičių (50) ir darželis „Pagrandukas“ – už daugiausia „iškeptų“ tortų (300).
Visi renginio dalyviai – tiek vaikai, tiek suaugusieji – džiaugėsi gražiu, švariu Klaipėdos paplūdimiu ir galimybe prisidėti prie išskirtinės bei įsimintinos dovanos mylimam miestui 770-ojo jubiliejaus proga, dovanojant Klaipėdai pasiektą smėlio tortų Lietuvos rekordą.
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas