Daugiausia laivelių iš panaudoto popieriaus lapų

Lietuvos rekordas: Daugiausia laivelių – 7500 – iš panaudotų popieriaus lapų išlankstė Klaipėdos lopšelio-darželio ,,Liepaitė” bendruomenė. 2022 m. gegužės 13 d. lankstiniai buvo suskaičiuoti, o iš dalies jų sudėliotas užrašas Klaipėdai 770. Taip darželio bendruomenės nariai originaliai pasveikino Klaipėdos miestą jo artėjančių 770-ųjų įkūrimo metinių proga.
„Popierinis laivelis – tarsi vaikystės simbolis – buvo pasirinktas neatsitiktinai. Jis ne tik įprasmina mažojo klaipėdiečio tapatybę, bet ir puikiai atliepia edukacinius aspektus. Lankstydami laivelius, vaikai lavino smulkiosios motorikos įgūdžius, atmintį, akių-rankų koordinaciją, pastabumą, kruopštumą, fantaziją. Rodydami savo išlankstytą laivelį, su dideliu entuziazmu kūrė istorijas, kur ir kas tuo laivu plaukia, koks laivo pavadinimas ar kapitono vardas“,- „Rekordų akademijai“ pasakojo šio rekordo sumanytoja, meninio ugdymo mokytoja Reda Dubikaltytė. Daugiausia simpatijų sulaukė ir nugalėtoju buvo pripažintas laivo maršrutas „Negyvenama sala“.
Popierinius laivelius vyresniųjų grupių vaikai, ugdytinių tėveliai ir visas darželio personalas lankstė net tris mėnesius!
Kadangi darželis atsakingai žiūri į ekologiją ir moko vaikus tvarumo principų, buvo iškelta sąlyga, kad lankstiniai būtų lankstomi iš jau panaudotų popieriaus lapų. Užfiksavus rekordą visi laiveliai keliaus į popieriaus perdirbimo įmonę, kur atgims naujam gyvenimui.
Anot lopšelio-darželio „Liepaitė“ vadovės Andželikos Petkevičienės, „Laivelių lankstymo banga glaudžiai apjungė įstaigos bendruomenę parodydama, kokių didelių bei gražių rezultatų galime pasiekti dirbdami drauge“.
Šia gražia iniciatyva, glaudžiu ir kūrybišku visos bendruomenės darbu pasidžiaugė ir renginį stebėjusios Klaipėdos miesto administracijos švietimo skyriaus atstovės Ramunė Grubliauskienė bei Ieva Minelgienė.
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas