Daugiausia tritaškių, pelnytų per krepšinio rungtynes (profesionalų lyga)”

Šakių krepšinio komanda „VIKINGLOTTO „Vytis“ 2021 m. vasario 9 d. vykusiose NKL rungtynėse su Vilkaviškio „Perlu“ (NKL – antra pagal pajėgumą krepšinio lyga po LKL), įmetė 26 tritaškius iš 43 (60 proc. taiklumas) ir iškovojo pergalę rezultatu 120-97.

Pataikiusi 26 tritaškius „Vyčio“ komanda pagerino ankstesnį tritaškių rekordą, kuris priklausė Kauno “Žalgiriui” (2004 m LKL rungtynėse “Žalgiris” pataikė 23 tolimus metimus). Geresnio rezultato nebuvo ir Regionų krepšinio lygoje, kurioje daugiausiai tritaškių (24) 2016 m. rungtynėse įmetė Vilniaus „Rytas-MRU-VKM.

Šakių „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas: „Atrodė lyg NBA stiliaus rungtynės, ir mums varžovai nemažai primetė, ir mes jiems. Gerai, kad abi komandos tinklelio nesuplėšė. Vadovaujamės tokia filosofija, kad žaidžiame krepšinį, ne kokią kitą sporto šaką, jeigu darome derinį ir žmogus yra laisvas, privalome jam duoti mesti. Visi žaidėjai pagal NKL – VIKINGLOTTO standartus yra su puikiais metimais, galbūt ir pagal LKL. Varžovas mums davė pajusti metimų skonį ir tada tą traukinį sunku sustabdyti. Aš pats mažiau kišausi į rungtynes, jie patys žaidė ir kaifavo“.

„Vyčio“ gynėjas Paulius Beliavičius, per rungtynes pelnęs savo komandai daugiausiai tritaškių – 8 iš 26: „Ant suolo sėdėjęs Užupis (Vienas geriausių Šakių klubo snaiperių Marijus Užupis tądien negalėjęs žaisti dėl sunkios traumos, – past) trečio kėlinio pabaigoje, ar ketvirtojo kėlinio pradžioje pasakė, kad jau turime 20 tritaškių, o mes prisiminėme, kad kažkada buvome Joniškio „Delikatesui“ sumetę 22 tritaškius. Tai sakome, jeigu taip jau eina, kodėl gi nepabandžius pagerinti? Taip ir gavosi.“

Trys metimai iki NBA rekordo. Pagal per rungtynes pelnytų tritaškių skaičių Vikinglotto “Vytis” nedaug atsilieka nuo NBA komandos Milwaukee “Bucks”, kuri 2020 m. gruodžio 30 d. rugtynėse prieš Miami “Heat” pelnė 29 tritaškius (naujausias NBA tritaškių rekordas).

Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas