Didžiausia meškos skulptūra

Lietuvos rekordas: Didžiausia meškos skulptūra – 8 m aukščio ir 500 kg svorio – sukurta Telšių rajono savivaldybės administracijos iniciatyva ir buvo eksponuojama Turgaus aikštėje Telšiuose 2023-ųjų metų kalėdiniu laikotarpiu, švenčiant Telšių miesto 232-ąjį gimtadienį.

Kadangi Telšių miesto gimtadienis sutampa su kalėdiniu laikotarpiu, miesto puošybai skiriamas ypatingas dėmesys. 2023-aisiais įžiebtos net dvi miesto eglės! Viena – Katedros aikštėje, o kita, visai mažytė, kurią savo letenoje laiko pati didžiausia meška visoje šalyje – Turgaus aikštėje.
Kaip informavo rekordo idėjos autorės – Telšių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Monika Domarkienė ir floristė Birutė Lekavičiūtė – pagrindinė mintis buvo sujungti dvi 232 gimtadienį švenčiančio Telšių miesto erdves į vieną visumą, į vieną Kalėdinį miestelį, kad tiek maži, tiek dideli galėtų linksmai pramogauti ,,nuo meškos iki Katedros vartų“.
 
Skulptūra dekoruota 10 000 LED šviesos diodų. Pasibaigus šventiniam laikotarpiui, rekordinė meškos skulptūra bus perkelta į kitą Telšių rajono viešąją erdvę, prieinamą rajono gyventojams ir lankytojams.
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas