Gausiausia rankomis pintų krepšių paroda

Lietuvos rekordas: Gausiausią rankomis pintų krepšių parodą, kurią sudarė 466 eksponatai, surengė Panevėžio r. Raguvos kultūros centras 2023 m. spalio 7 d., rudens ir derliaus šventėje ,,Aruodai pilni – širdis rami”. 
 
Spalio pirmąjį šeštadienį Raguvos kultūros centras miestelio bendruomenę pakvietė į šv. Florijono aištėje surengtą rudens ir derliaus šventę „Aruodai pilni – širdis rami“. Na, o kad šventė būtų įdomesnė, nusprendė siekti ir Lietuvos rekordo. ,,Nusprendėme raguviams priminti, kad 1740 metais Raguva gavo teisę rengti turgų ir prekymečius, todėl kvietėme visus atsinešti savo turimus, rankomis pintus krepšius – pagrindinį išsiruošusiojo į turgų atributą. Buvo išsikeltas tikslas surinkti bent 283 krepšius – tiek metų skiria šias datas (1740–2023 m),“- pasakoja Raguvos kultūros centro atstovės.
Na, bet krepšių ,,pasiutpolkė“ ir visos bendruomenės azartas įgavo tokį pagreitį, kad rezultatas pranoko lūkesčius – ekspozicijai per trumpą laiką buvo pateikti net 466 tinkamais pripažinti eksponatai! Nuotraukose – rekordinės ekspozicijos fragmentai.
 
Lietuvos rekordą registravo rekordų registravimo agentūra ,,Rekordų akademija”.
 
 
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas