Ilgiausiai trukusi repo improvizacija

Ilgiausiai – 10 valandų – trukusią repo improvizaciją atliko Pijus Vasiliauskas-Brazauskas (Pijus OPERA) 2023 m. vasario 25 d. Litexpo AGATA ,,Muzikos salėje”, tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje.

Pijus OPERA, Gintaras Pocius. Rekordų akademija

Tūkstančiai išbertų žodžių, 2 penkiaminutės pertraukėlės ir finale – įspūdingas Lietuvos rekordas: 10 valandų trukusi repo improvizacija, kurią atliko aštuoniolikmetis abiturientas. Dėl svajonės pasiekti rekordą Pijui teko paaukoti šimtadienį, tačiau tiek sau, tiek susirinkusiai publikai įrodė, kas šiandien yra Lietuvos freestyle karalius. Improvizacijose bene dažiausiai vartotas tikrinis daiktavardis – Utena, Pijaus gimtasis miestas.

Nors ,,aprepuotas” buvo ir prezidentas Gitanas Nausėda, dėmesio netrūko ir Ukrainai. Įsitraukti ir tapti šio įvykio dalimi galėjo kiekvienas „Muzikos salės“ lankytojas bei gyvą transliaciją internetu stebintys žmonės, siūlę temas ir raktinius žodžius, nešę į sceną pačius įvairiausius, kartais netgi sunkiai atpažįstamus, daiktus. Scenoje rekordo siekti padėjo penki DJ, pagal kurių parinktą muziką repavo Pijus: DJ Mamania, Kinder Straik, Vaiper, Lukas Mi, Mr. Propper. 
„Šis rekordas buvo mano poros mėnesių siekis, kuriuo gyvenau kasdien. Natūralu, jog pasiekęs jo, jaučiuosi užpildytas ir tuo pačiu tuščias – keista būsena. Kaip bebūtų, labai savimi didžiuojuosi, kadangi tai buvo vienas sunkiausių ir įdomiausių fizinių išbandymų, kokių esu turėjęs”,- pasakojo Pijus.

Pijus Opera. Lietuvos rekordas
Pijus OPERA. Lietuvos rekordas, Rekordų akademija
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas