Didžiausias laimėjimas Lietuvos loterijų istorijoje

Vilnietis, 2021 m. vasario mėnesį vienoje iš “Iki” parduotuvių Vilniuje nusipirkęs „Vikinglotto Plius“ bilietą, laimėjo 13 mln. 82 tūkst. 472 eurų. Šis laimėjimas – didžiausias per beveik 30 metų, kai Lietuvoje organizuojamos loterijos.

Rekordinį laimėjimą atnešęs „Vikinglotto Plius“ bilietas turi 6 skaičių derinius, jo kaina – 4,5 euro (paprastame „Vikinglotto“ biliete būna 2 skaičių deriniai). Aukso puodas laimimas atspėjus 6 pagrindinius ir 1 papildomą,Vikingo, skaičių. Šis vilniečio laimėjimas pagerino iki šiol „Eurojackpot“ loterijai priklausiusį Lietuvos rekordą – prieš keletą metų inžinierius iš Kauno „Eurojackpot“ loterijoje laimėjo 7,6 milijono eurų.

Kaip mineralinis vanduo pavirto “aukso puodu”. Vilnietis N. vieną 2021 m. vasario trečiadienį užuko į “Iki” prekybos centrą Vilniuje, Buivydiškių g., nusipirkti mineralinio vandens. “Su žmona ruošėmės keliauti į užmiestyje esančią savo sodybą. Stovėdamas prie kasos pamačiau loterijos bilietų stovą ir ištiesiau ranką į „Vikinglotto Plius“ bilietą. Stove buvo likę tik du šio tipo bilietai. Pirmasis jį beimant tiesiog iškrito iš rankos, todėl paėmiau kitą bilietą. Galima sakyti, kad lemtis pastūmėjo laimingąjį bilietą į mano rankas… Apskritai, loterijos bilietų nusiperku keletą kartų per mėnesį, neturiu nei savo laimingų skaičių, nei specialių ritualų. Vienintelis dalykas, kuris nesikeičia, yra tai, kad visada perku ne „Vikinglotto“, o „Vikinglotto Plius“ bilietus.

Ką darys su “milijonais”. “Esame apkeliavę nemažai šalių, tačiau niekada nesvajojome, kad galėsime privačiu lėktuvu skristi į Maldyvus. Dabar – galėtumėme sau tai leisti. Neapsakomai džiaugiamės, tačiau laimėjimas tikrai labai didelis. Su vienu milijonu eurų būtumėme tiesiog pasigerinę buitį, nes namuose visada galima ką nors atnaujinti, bei leidęsi į keletą kelionių, padėję vaikams. Dabar gyvenimas pasikeis tikrai stipriai. Protingai leisti 13 milijonų eurų bus didelis darbas. Turime būstą, automobilį, galime įsigyti reikalingus daiktus. Įsivaizduoju, kad tik tada, kai nusipirksime dalyką, kuriam paprastai reikia pataupyti, suprasime, jog iš tiesų laimėjome.“

Guineso rekordas: Didžiausias pasaulyje loterijos laimėjimas, įrašytas į Guinnesso rekordų knygą – 1 586 400 000 JAV dolerių suma, kuriuos 2016 m. sausio 13 d. JAV loterijų asociacijos loterijoje „Powerball“ laimėjo (pasidalijo) 3 žmonės. Ankstesni 19 šios loterijos burtų traukimai laimėtojų neturėjo, todėl susikaupė toks rekordinis beveik 1,6 mlrd JAV dolerių „aukso puodas“. Beje, šios didžiausios pasaulyje loterijos laimėtojams reikėjo išspręsti nemenką galvosūkį, kaip atsiimti laimėtus pinigus. Pagal loterijos taisykles, jie galėjo rinktis vieną iš dviejų variantų – visą laimėjimą imti iškart (tuomet taikomas 35 proc. loterijų mokestis), arba dalimis per 30 metų…

Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas