Daugiausia viena ranka per minutę išmestų kortų

Daugiausia viena ranka per vieną minutę kortų -122 – išmetė iliuzionistas Rokas Bernatonis 2018 m. rugpjūčio 13 d. Vilniuje vykusiame renginyje.

„Tai sėkmė, kuri mane aplankė tik po ilgo ir kruopštaus pasiruošimo bei daugybės kantraus darbo valandų. Gineso rekordas – tai prestižo ir tarptautiškumo ženklas tarp iliuzijos meno meistrų. Jaučiuosi gerai. Tikėjau savimi“. (Rokas Bernatonis)

Magas Rokas Bernatonis savo kolekcijoje turi du Gineso rekordus (pirmąjį rekordą pasiekė 2014 m., išmesdamas kortą „aukščiausiai“ – į 14 metrų ir 35 centimetrų aukštį). Jis rengia pasirodymus didžiausiuose Lietuvos miestų arenose, televizijose, dalyvauja tarptautiniuose iliuzionistų festivaliuose bei TV šou JAV, Europos šalyse, bendradarbiauja su garsiais pasaulio iliuzionistais Rick Smith Jr., Shimshi, Shin Lim ir kt.

Kelias į sėkmę – procesas

„Svarbiausia – bandyti, daryti, mėgautis procesu ir geriausia būtų, bent jau iš pradžių, nesitikėti jokio rezultato. Tiesiog žaisti žaidimą. Dažnai žmonės iškart nori rezultatų, tačiau jų reikia palaukti. Vertingi dalykai neatsiranda magiškai iš oro, juos reikia pasiekti, o greičiausias kelias į sėkmę – klaidos, kurias vadinu iššūkiais ir pamokomis. Įdomiausia, kad kiekvieną kartą atsiradus naujiems iššūkiams, žmogus pažada sau, kad kai tik tai įveiksiu, tapsiu labai laimingu. Deja, įveikus vienus iššūkius, atsiranda vis nauji ir nauji, todėl geriausia išsirinkti tą kelią, kuriuo mėgautumėtės, nes kelias yra procesas, o ne rezultatas“.

„Visos svajonės išsipildo“

„Visada žinojau, kad noriu užsiimti kažkuo ypatingu, tačiau tiksliai nežinojau kuo. Taigi, teko eiti ieškojimų ir bandymų keliu. Išbandžiau muziką – labai nesisekė, bandžiau piešti – buvo dar blogiau. Tuomet visiškai atsitiktinai per televizorių pamačiau vieno iliuzionisto atliekamus triukus ir mane tai labai sudomino. Pabandžiau pats jį padaryti ir nuo tos dienos magija manęs nepaleidžia, kaip ir aš jos.

Visos svajonės išsipildo. Tikrai taip, ir atvirkščiai jeigu kažko labai nenorime, tai irgi išsipildo. Gyvenime mes pastebime ir gauname tai, apie ką galvojame, kur nukreipiame savo energiją. Pastebėkite, kaip staiga gatvėje pradedame matyti automobilius, apie kuriuos svajojame ir atvirkščiai, jeigu manome, jog negalime sau leisti turėti tokio automobilio, tai didelė tikimybė, kad pastebėsime, jog dauguma vairuotojų vairuoja senus automobilius. Taip yra ir su svajonėmis bei tikslais, reikia tik pastebėti galimybes ir visada būti pasiruošusiam jas priimti“.

Ištikimybė sau ir kiti dalykai

„Į tikslą veda trys dalykai. Pirmiausia – nuoseklumas. Geriau kažką tobulinti vieną kartą per dieną, bet visą savaitę, nei skirti vieną dieną, kad ir 12 valandų, be jokios pertraukos. Mažos pergalės. Tarkime, jei esi dailininkas, būtina kartais įkelti savo darbų nuotraukas į socialinius tinklus ir sulaukti bent kelių ,,patinka” paspaudimų ir gražių komentarų. Jei esi pardavėjas, džiaugtis net ir pačiais mažiausiais pardavimais. Jei esi atlikėjas, net ir keli aplodismentai jau yra rezultatas. Ir trečias dalykas: ištikimybė sau. Visuomet klausyk tik savo širdies balso ir savo nuojautos“.

Magiška šypsenos galia

„Aš sutinku su žmonėmis, kurie sako, kad magija tėra žmonių mulkinimas. Bet kodėl tai daroma? Dėl jų pačių. Magijos triukais siekiu bent trumpam žiūrovus priversti sugrįžti į savo vaikystę, patikėti stebuklais, nusišypsoti. Aš norėčiau priversti per dieną nusišypsoti po 10 žmonių. Aišku, tai pavyksta ne kasdien, bet siekiu to visada. Kai pamatau, kad kur nors degalinėje dirba liūdnas žmogus, padarau kokį nors triuką, kuris priverstų jį nusišypsoti. Bet darau tai nesiafišuodamas, kad esu iliuzionistas. Pavyzdžiui, kai netikėtai ima skraidyti pinigai, žmogaus veidas iškart nušvinta…

Šypsena – geriausias dalykas, ką žmogus žmogui gali padovanoti, o jos jėga – milžiniška. Lankiausi Londone, kai ten vyko olimpinės žaidynės. Buvo beprotiškai daug žmonių ir vienu metu pamačiau kelias merginas, kurios rinko aukas vėžiu sergantiems vaikams. Sugalvojau paskaičiuoti, kiek iš šimto praeivių pasiryš paaukoti, tokių atsirado vos 17. Priėjau prie tų merginų ir pasiūliau joms atlikti tokį eksperimentą. Aš prieidavau prie žmonių, parodydavau jiems triuką, jie nudžiugdavo, nusišypsodavo ir aš su jais atsisveikindavau. Po kelių akimirkų prie jų prieidavo aukas renkančios merginos. Rezultatas išties buvo neįtikėtinas – sutikusiųjų paaukoti skaičius siekė daugiau nei 80 iš šimto”.

Skutimosi peiliukų “rijikas”

“Labiausiai žmones stebina triukai su pinigais. Tų triukų yra labai įvairių, dažniausiai jais varijuoju.Vienas iš žmonių mėgstamesnių triukų, kai paimu iš jų 10 eurų, o atiduodu jau 20. Aišku, tada jie būna labai laimingi (juokiasi). Aš pats labiau mėgstu pavojingesnius triukus, bet atlieku juos ne visada. Vienas tokių – skutimosi peiliukų valgymas. Jie yra tikri, čia ne magijos triukas! Burnoje net žaizdų atsirado. Bet smagu. Atlieku triuką su tikrais peiliukais, juos praryju, o po to ištraukiu surištus siūlu. Šiam triukui išmokti skyriau bene dvejus metus. Tiesa, žmonių kol kas nepjaustau, nes šis triukas susideda iš dviejų dalių – supjaustymas ir sujungimas. Kol kas moku tik pirmą dalį (juokiasi).“

Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas