Aukščiausią vietą ATP (profesionalių tenisininkų asociacija) reitinge užėmęs lietuvis

Tenisininkas Ričardas Berankis geriausiųjų pasaulio tenisininkų (ATP) reitinge 2016 m. gegužės 23 d. užėmė 50-ąją vietą – tai aukščiausia lietuvių kada nors užimta vieta ATP. Šiuo metu 73-ią vietą profesionalių pasaulio tenisininkų šimtuke (ATP) užimantis lietuvis tenisininkas per savo karjerą yra pasiekęs du ATP pasaulio turo finalus – 2012 m. Los Angeles Open („Los Andželo atviras čempionatas“) ir 2017 m. Kremlin Cup (“Kremliaus taurė“).
“Mano tikslai yra be galo aukšti, tačiau ne visada pasiseka. O kai juos pasiseka pasiekti, tuomet pasiglostai ir pasakai sau, kad tikriausiai viską darei gerai, kad pasiruoštum tam turnyrui”. (tenisininkas Ričardas Berankis).
R. Berankio pasiekimai ir kiti (asmeniniai) rekordai:
  • R. Berankis yra pasaulio čempionas iki 14 metų amžiaus grupėje. Taip pat 2007 m. „US Open“ jaunių varžybų nugalėtojas. 2007 metais tapo pirmąja pasaulio jaunių rakete ir pasaulio čempionu.
  • Ilgiausias tenisininko Ričardo Berankio mačas įvyko 2011m. kovo 6 d. Taline, Daviso taurės Europos/Afrikos II grupės susitikime tarp Lietuvos ir Estijos. Lietuvis tenisininkas (ATP reitinge – 73) 1:6, 4:6, 6:4, 6:3, 11:9 nugalėjo Jurgeną Zoppą (ATP reitinge – 194). Dvikova truko 3 val. ir 45 min..
  • 2011 m. spalio 21 d. Orleano challenger turnyro organizatoriai užfiksavo Ričardo Berankio kamuoliuko padavimą, kurio greitis siekė 234 km/h – tai asmeninis tenisininko rekordas. Tuo tarpu pasaulio teniso kamuolio padavimo rekordas (vyrų klasėje), įrašytas į Guinnesso pasaulio rekordų knygą, priklauso Samuel Groth iš Australijos – 2012 m. gegužės menesį vykusiame ATP Chalanger turnyre, Pietų Korėjoje, jo muštas teniso kamuoliukas pasiekė 263 km/h greitį.
  • 2016 m. pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP reitinge tuo metu buvęs – 71) pirmą kartą Lietuvos teniso istorijoje pateko į olimpines žaidynes. Bet jo debiutas 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynes Brazilijoje užtruko vos 52 minutes, per kurias lietuvis australui Johnui Millmanui (ATP reitinge – 75) pralaimėjo 12 geimų iš eilės. Lietuvis tapo pirmu vyru tenisininku olimpinių žaidynių istorijoje per 120 metų, pralaimėjusiu mačą sausu rezultatu (Šis teniso “antirekordas” įrašytas ir į Guineso rekordų knygą).
Apie teniso ateivius. “Skaičiuojam – Rafaelis Nadalis, Novakas Džokovičius, Roger Federeris – trys žaidėjai, kurie praktiškai per visą istoriją gali tą padaryti ir metus laiko nepralaimėti. Galima juos pavadinti ateiviais, nes tai praktiškai neįmanoma. Vienetai, kurie tą gali padaryti“. Svajonės. “Nemeluosiu, visuomet tikslai keliami aukšti – jeigu jų nebūtų, tai ir jokiuose kituose turnyruose nepavyktų laimėti, gerai pasirodyti, gerai sužaisti. Tikslai, svajonės stumia į priekį. Mano tikslai yra be galo aukšti, tačiau ne visada pasiseka. O kai juos pasiseka pasiekti, tuomet pasiglostai ir pasakai sau, kad tikriausiai viską darei gerai, kad pasiruoštum tam turnyrui”. Pralaimėjimai. “Visko yra buvę – rakečių daužymo, skambučių artimiesiems, nutylėjimo, bandymų ištrinti iš galvos prastą mačą. Pagrindinis dalykas – nepradėti panikuoti dėl blogai sužaisto mačo. Nerealu per metus sužaisti visus mačus idealiai. Tos kelios dienos išties būna nelengvos, bet tai yra sąlyginai normalus dalykas, būna visiems sportininkams. Pralošus mačą pagrindinis dalykas yra kuo greičiau jį užmiršti. Pasidarai išvadas ir kitą dieną eini dirbti toliau”.
Facebook
LinkedIn
Pinterest
El.paštas